Veel van mijn vrienden badderen in Thermen Soesterberg. Geregeld krijg ik een app’je met een foto van de twee meter hoge Engel, die ze in de hal zien hangen.

Mensen ervaren haar als ontroerend en dichtbij. Het gebeurd ook nogal eens dat ik een mail krijg met de vraag of er een editie van is gemaakt. Maar deze Engel is een unica.

An angel in the Room

Ik was erg verguld met deze opdracht van de eigenaars van de Thermen. Omdat de Engel zo groot is, kon ik helemaal uitpakken.

Ik hou ervan om Engelen menshoog af te beelden en hen ten voeten uit te detailleren. Het geeft het gevoel alsof ze werkelijk bij je in de kamer zijn. Als Engelen zo groot en levensecht zijn, is het bijna alsof ze hier zijn, als liefde die je aanraakt.

Honderden waterdruppels

In de achtergrond van de Engel van Thermen Soesterberg, heb ik sterk gedetailleerd. Er zijn honderden kleine druppeltjes in de achtergrond verwerkt. In de opdracht was mij gevraagd een gevoel van mos en natuur te maken. Daarom zie je achter de Engel een groene wereld vol sprankelend waterdruppels. Het geeft een gevoel alsof je zowel de tastbare aarde ziet, als de ongrijpbare kosmos. Ook de vleugels van de Engel lijken in het oneindige op te gaan.

De Engel doet me denken aan hoe we zelf gevormd zijn uit water en sterrenstof. Een onverklaarbare creatie uit de sferen.