Tekencursus najaar 2022:  “Kristalreis”

Edelstenen en kristallen zijn gevormd door lagen van sediment en druk. Ze hebben hun schoonheid laag voor laag opgebouwd en door de eeuwen heen  bekrachtigd.  Ook wij dragen de lagen van de aarde in ons en zijn een kristalvorm met grote kracht.

In een artistieke onderzoekingstocht met potlood, aquarel en oliekrijt, en verzamelde natuurlijke materialen, maak je in 3 workshops een expressieve teken- en schilderreis samen met de agaat, citrien en charoiet. Je voelt op welke diepere lagen zij met jou resoneren en zet die gevoelens om in beeld en vorm. Met hart en ziel verken en ontdek je hoe jouw onderbewustzijn en de beelden die in je opkomen, een inspiratiebron voor je zijn. De herkenning van kristallen in je eigen innerlijke wezen kan je voeden, balanceren en richting geven. Door middel van je creatieve ontdekkingstocht ga je jouw connectie met de Aarde zichtbaar(der) maken en je krachtiger met haar voedende kwaliteit verbinden.

hoe ziet de cursus eruit:

De cursus begint altijd met een lichte, dansende vorm van beweging om het hoofd vrij te maken van gedachten en in de vloeibaarheid van het creëren te komen . Het is de manier waarop je jezelf openmaakt voor een innerlijk reis. Daarna gaan we intuïtief en expressief aan de slag. In drie middagen verkennen we steeds een andere kristal en telkens een  andere techniek. Zo werken we met potlood, aquarel en oliekrijt.

Over mij

Essentie tot bloei laten komen is mijn grote passie. Ik doe dat in beeld, woord en dans. Opgeleid als kunstenaar aan de Kunstacademie in Utrecht, volgde ik eveneens een opleiding Sjamanisme en Biodanza en had ik lange tijd een praktijk als healer. De verbinding met het Grote Mysterie, Moeder Aarde, de Devawereld en het Authentieke Zelf, zijn de rode draad in mijn leven en kunstenaarschap, evenals mijn diepe interesse in de scheppende en helende kracht die deel van onze natuurlijke eenheid met alles is.

De dans-en tekenworkshops die ik geef, zijn speels, aandachtig, openend en verdiepend. Ik begeleid ruimte-scheppend, zodat jouw innerlijke schatten tevoorschijn komen.

Voor wie is de workshop bedoeld?

De workshop is voor iedereen van 14 tot 108, met veel fantasie, ontdekkingslust en eigenwijsheid. Je magische wezen verbeelden gaat vooral over het vrijmaken van (on)vermoede delen in jezelf en de kosmische creatieve energie die in jou stroomt.

Duur: 3 uur

Tijd:    zaterdag 14.00- 17.00 Locatie:   Hilversum,

Prijs: 50  euro per keer, inclusief materialen.

(De groep heeft max 10 deelnemers)

Informeer graag over de data:

info@ireneverdoorn.com